Чистотата е Здраве!

Сентенция, идваща от древността и пронизала културите на проспериращите народи – факт!

Няма Велик народ, който да е пренебрегвал Чистотата, като фундамент на Здравето и на всеки един успех по-нататък… и неслучайно Мировият Учител Бейнса Дуно /Петър Дънов/ е заявил в прав текст, че ЕСЕНЦИЯТА на неговото учение се заключава в – “Абсолютна Чистота във Всичко”.

Ето защо, ние, Българите по Дух, следовниците на това учение, сме задължени да съблюдаваме Абсолютна Чистота във всяко наше действие, във всяка мисъл и чувство. И в този ред е особено важно да знаем, какво ни замърсява и как после да се пречистваме от “замърсителите” на духа, душата и тялото, на човеците, на народите и на планетата /защото Тя също си има Душа и Дух/.

Почистването от всеки вид “замърсители” е ЗАДАЧАТА НА ХИГИЯ и ТЕЛЕСФОР.

Телесфор диагностицира и открива какви са “замърсителите”, а също и къде и какво са блокирали в живите организми и приканва “сестра си Хигия” на помощ, за да се пречисти и оздрави организма…

Възникват въпросите – кое КАКВО Е, като замърсител… и как да се почистваме периодически от него. Времето в което е най-удачно да се почистваме, начините за почистване и т.н. Ето ги и въпросите, зададени в правилен ред:

 1. Какво е това, което ни замърсява?
 2. Кой го причинява? Демони, физическите му прояви и т.н.?
 3. Към кого да се обърнем за помощ за пречистване от замърсяванията и замърсителите?
 4. Как става пречистването… по системи, от всяко замърсяване?
 5. Къде са зоните на най-силно замърсяване?
 6. Кога е времето /пик/ с най-висок интензитет на замърсяване?
 7. Колко често сме се замърсявали и колко време ще ни отнеме за пречистване… и не на последно място – колко ще ни коства това?
Kustendilgr 5

В отговор на въпроса от първа точка – Какво е това, което ни замърсява?

Замърсяването може да е:

 1. Химико-физическо – наличие на токсини;
 2. Био-физиологическо – паразити и бактерии, гъбички, вируси;
 3. Психологично – ментално и емоционално замърсяване;
 4. Духовно замърсяване, причинено от Демоните;

А Кой замърсява всичко около нас и чрез това мърси и вътре в нас? Защото чрез 7те си сетива /вкус, обоняние, слух, зрение, осезание, вътрешно чуване и вътрешно виждане/, ние директо попиваме излиянията на съществата и от външните, но и от вътрешните селения. И в отговор, ние екипът на “ХАП-ЧЕ”, след много проверки вече сме уверени, че всяко замърсяване тръгва първо от Демоните, които, ако превземат Духовните ни тела, след това е просто следствие да се замърси и разболее и Душата и накрая и тялото ни. Разбира се, “Те” ни атакуват и отвътре-навън, но и отвън-навътре! И само в Чистота е спасението от тях… Но кого да извикаме на помощ? Към кого да се обърнем – за преодоляването на всяко замърсяване и всеки един “замърсител”?

В отговор на този пореден въпрос, ще ви насочим към Божествените еманации, познати ни като – “Хигия” и останалите деца на Бог Асклепий…

И понеже в предходящия пост ви запознахме и с “Хигия” и с “хигиената и здравето”, тук няма да го правим отново.

Ще отговорим обаче на въпроса – Как да става пречистването по системи, за профилактика, или пък по тежест на замърсяванията в конкретен организъм?

Ако е за профилактика, то системата за пречистване на всички органи на “Малахов” е най-пълноценната… ако пък вече имаме работа със силно замърсен организъм и конкретни органи са увредени, то системата на “пентаграмата” от китайската медицина е най-удачното средство за пречистване по реда на взаимосвързани органи!

Къде са зоните на най-силно замърсяване?

Този въпрос изисква доста обстоен отговор, а това ще натовари текста до равнището на цяла книга, учебник, научен труд, а тук ние се стараем да даваме кратки публикации и да даваме насоки… и ето защо, ако наистина търсите отговори, ЗАПОВЯДАЙТЕ НА НАШАТА ПОРЕДИЦА ОТ КУРСОВЕ В ТАЗИ НАСОКА – “7те КЛЮЧА КЪМ ЗДРАВЕТО, ЩАСТИЕТО И УСПЕХА – В НОВАТА КУЛТУРА!”

Към контактите

Кога е времето /пик/ с най-висок интензитет на замърсяване?

Ако говорим за времето през денонощието, то най-опасното време за “мърсотии” е от полунощ – до към 3часа сутринта, когато е времето на “Вещиците, яхнали метлите”, но не за да почистват, а по-скоро – за да “насметат натрупалия се боклук – под “черджетата ви”! С понятието – “под черджетата ви” имаме предвид – под леглата ви, докато спите, под юрганите ви, докато правите “гуш и муш”, а още по-лошо пък, ако по това време все още сте будни и консумирате храни и напитки с доста съмнителен произход… в най-съмнителното време за това!!!

Ако пък говорим за времето през месеца – опасното време е “разпадащата се луна” и особено деня Екадаши, когато трябва да сме на “пълен пост и свежа молитва”!

Ако пък говорим за времето през годината, в народните традиции на почти всички народи по света, Великите Посветени са указвали времето за годишен пост и въздържание с цел пречистването на натрупалия се “боклук – шлака” от организмите ни…

И накрая, ще отговорим кратко и на последния съществен въпрос – Колко често сме се замърсявали и колко време ще ни отнеме за пречистване… и не на последно място – колко ще ни коства това?

Времето за пречистване е почти същото, колкото и времето за замърсяване, освен ако не използвате уменията и инструментите, които ни предоставят – “Телесфор, Хигия, Панацея и Подаларий” – децата на Бога на Медицината – Асклепий!

И понеже повечето хора сме били на принципа заложен в притчата – “Докато сме млади даваме здравето си за пари, а когато остареем раздаваме парите си за здраве!” – поради тази причина доста късно започваме да се стремим към очистване, а то няма как да стане с магическа пръчка и за един ден. Ето защо са ни необходими Божествените методи и инструменти, за да съкратим сроковете и да повишим ефективността на очистващия и изцелителния процес.

За финал, искаме да перифразираме сентенцията от предния абзац, като по този начин подчертаем дебело, че НЕ “за всяка болка има билка”, както и НЕ “за всяка грешка има прошка”… освен ако не попаднете на Ясновидец, който да ви подскаже ЗАЩО сте толкоз психически и физически болни. А ПОДСКАЗКАТА Е В ТОВА:

“Като сме луди млади с охота даваме здравето си за пари, и други простотии…  и чак когато остареем с доста голяма неохота започваме да раздаваме парите си за “псевдоучители и псевдолечители” и съмнителни поучения и лекарства!”

Ето защо търсете ЧИСТИТЕ ИЗВОРИ… във всички посоки – и Духовните Извори… и Социалните Извори – като музика, изображения и т.н. … но търсете и физическите Извори, които Учителят е посочил и на Витоша и в Рила планина. Защото в Чистите Извори” е скрито ЗДРАВЕТО НА ДУХА, ДУШАТА И ТЯЛОТО – АМИН!

В този ред на мисли, предлагаме ви нашите БИОЕНЕРГИЙНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ, които съвместно организираме с “Екзотик Холидей”!

Феномени в България