Принципи, функции и роли в семейните отношения – тема с продължения!

Бележка – Това писание е за хора с широк поглед и добре развито чувство за хумор! Aко не сте от тази категория хора – НЕ ЧЕТЕТЕ ТОВА… ОПАСНО Е ЗА СЕРИОЗНОСТТА ВИ!

astonished baby

Мъжът е Умът, но Жената е Сърцето, а всички знаем, че сърцето дава импулси за живот – на цялото тяло, в това число и импулси за Ума – да мисли, да анализира, да се развива и да помни „отсятото зърно от плявата“!

В този ред на мисли, импулсирани от сърцето, да видим и осъзнаем, че умната жена с лекота може да манипулира сърцатия мъж – Как?

Когато има някаква работа за свършване, Умната жена не досажда на мъжа си с натяквания, че примерно боклука трябва да се изхвърли, а само си помисля и вижда, как мъжът й прави това… и с приятно учудване и възхищение открива, че той е придобил импулс… и „свършва работата“. Тогава тя му заявява одобрението си и възхищението си от това какъв телепат е…. и на мъжът му СТАВА… драго! Е, и друго нещо му става :)…

И тогава, жената ловко започва да „манипулира“ мъжа си по начин, който го кара да благославя на висок глас съдбата и Бога, че са го срещнали с такава Умна и Ловка, Умела и гъвкава жена, на която всичко и идва отръки! А устата й вместо за празни приказки, се отваря за едни други неща, каращи мъжът й – да иска да изхвърля боклука, да мие чинии, да мете пода, да простира, да завинтва крушки и т.н. все мъжки работи :)… Защото жена му, на свой ред си върши женската работа така всеотдайно и безкомпромистно – направо отличничка! 🙂

walking the balance