Упражнения за уравновесяване на ума и сърцето и постигане на физическо благополучие:

ума и сърцето - вечен баланс

Заемка от Учителя – При дисбаланс между ума, сърцето и волята на човека, сиреч при всяко психическо разстройство – да се играе следното упражнение:

Човек застава в центъра на свободното пространство с лице към Юга и повдига ръцете си в позиция – лявата сочеща към Изтока – встрани и нагоре под ъгъл от 45гр. с длан обърната към небето… а дясната сочеща към Запада – встрани и надолу под ъгъл от 45 гр. с длан обърната към земята.

Лявата ръка ще бъде „антената“ с която изправеният човек  ще поема Любовта от изгрева на Слънцето, за да влива Любовта в Сърцето си а когато после се спуска при клякане /изпуска дъха си/ и в клекнала позиция казва: изхвърлям през дясната си ръка към земята всяка негативна мисъл от Ума си!

След което се изправя и поема дъх и в изправена позиция повтаря горното: Поемам Любовта от изгрева на Слънцето, за да влея Любовта в Сърцето си…

Това се прави минимум три пъти… най-добре СЕДЕМ пъти… но при тежко психофизиологическо разстройство е добре и до 12 пъти да се прави… след което ръцете сменят местата си и сега лявата е надолу под ъгъл от 45 гр., а дясната е нагоре под ъгъл от 45гр… и при спускане на тялото се изхвърля всяко негативно чувство от сърцето, а при издигане на тялото се поема Светлината на Мъдростта от Космоса… отново 3, 7, или 12 пъти!

ГАРАНЦИЯ ЗА ОГРОМЕН ПСИХОФИЗИОЛОГИЧЕСКИ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ 🙂

1

П.п. Ако това упражнение ви е харесало /откъм страната на сърцето/ и ако считате това за умно и навременно, значи “пулсирате в унисон с Учението”… поради което си е време да посетите нашата “СТАЯ НА ЗДРАВЕТО” и да станете ЧЛЕН на “оздравителния ни курс”!