„ОТ СЪН СПОМЕНИ НЯМА“ – верно ли е?

Интересно е да проследим идеите на Великите Учители за съня и тогава да си създадем окончателно становище по този въпрос. Някъде се твърди, че не бива да се спи повече от 8 часа в денонощие, дори  и по-малко. Но в определени източници се твърди, че всъщност, докато ние сме тук в това „три D“ пространство, точно тогава спим – в „уж будното“ ни състояние. А обратно – докато сме потопени в съня си, ние бихме могли да пътуваме и дори летим в астралното пространство и да отиваме където си искаме и да преживяваме каквото си искаме!?

Разбира се, това може да се случи само ако се пробудим в съня си. А за тази цел пък е необходимо да сме по-малко активни през деня, за да си съхраняваме енергията, която иначе пилеем за всвъзможни глупости, създаващи ни кармични свръзки и ограбващи ни псиенергията! И тези източници твърдят, че е по-добре да „спим и сънуваме над 12 часа в денонощие, а останалото време да си разпределим добре между добре премерени и енергощадящи дейности!

images

ХА СЕГА ДЕ – КЪДЕ Е ИСТИНАТА?

Защо д-р Юнг и д-р Фройд са обръщали толкова голямо внимание на съня и сънищата? А знаем, че те са светила в областта на психичния живот и здравето на хората… Ами какво да кажем за идеите на писателя Кастанеда и неговия учител Дон Хуан? Сещам се поне три уникални филма базирани на техните идеи – „Матрицата“, „Генезис“, „Скачачът“… В тези филми героите придобиват невероятни умения благодарение на „медитацията и осъзнатото сънуване“… умения, които когато ги използват правилно стават все по-здрави, все по-силни, и дори по-богати… а живота им все по-колоритен и изпълнен с опитности!

У някои народи думата за „сън – блян” и мечта е една и съща, а на свой ред понятието МЕДИТАЦИЯ е така свързано, от една страна с мечтаенето, но от друга страна и със състояние така близко до съня, че няма как да не открием пряка връзка помежду им!

Обаче, сведующите по въпроса свързан с медитациите, биха възразили, че Учителят по МЕДИТАЦИЯ има за цел да те „пробуди”, докато Хипнос има за цел да те приспи J… и тук възниква въпроса – а дали, когато заспиваме, не бихме ли могли да се пробудим в съня си, извисявайки се до един по-фин свят?

Ами, ако това е вярно!? Ами ако можем да летим в съня си, както сме го правили, докато сме били все още деца под седем годишна възраст!?

images 2

Как да полетим отново?

На страниците на нашия блог, а и в нашия магазин, ще откриете много продукти, които ще способстват това, както и препоръки за употреба !