„Движението е живот, а животът е в движението.“

Ако погледнем към небето и видим звездните образувания – галактиките, най-често ще видим многоръкавни спирали. Ако погледнем към природата, отново ще видим, че тя се формира, чрез енергията на спиралата. Има го и в минералното и в растителното царство и в животинското – навсякъде. Ако погледнем въртопите на водата или на въздуха – тайфуните – навсякъде спиралата е господстващата формообразуваща енергия – защо?

Казано е: „Както горе на небето, тъй и долу на земята“!

И е така от най-голямото – до най-малкото…

От това следва, че човечеството е длъжно да си движи в еволюцията си по спирала, а не в квадратни и кубични форми. Движението което извършваме, строителството на форми… трябва да по „златното сечение“, а не според глупавите хрумвания на дадени архитекти, които всъщност ни строят „концлагери“ от „фарадееви клетки“…

Движението ни, като упражнения за ЗДРАВЕ също е добре да следват спиралата… и в този порядък дедите ни са ни завещали великолепното спираловидно ХОРО – увиващо се в ритъма на 7/8 !?

ИЗВОД:

Поне веднъж седмично е задължително да се увием около някой „Лингам“ под съпровод на хубава българска музика и да му тропнем едно хубаво българско хорце в ритъма на 7/8

Във връзка с това, ние, екипът на „ХАП-ЧЕ“, ви предлагаме в близко бъдеще – да се включите в клубовете ни по „арттерапия и биоенергийни пътешествия“ в които ще можете да се научите – КАК И КОГА ДА СЕ ДВИЖИТЕ ПО СПИРАЛАТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА!?

А сега – насладете се на причудливите космични, природни и човешки спирали… и на българския ритъм!

https://www.facebook.com/assenvelikov/videos/10212341294155021/