В тази рубрика, всeки четвъртък, ще отваряме тема и ще отправяме взор, надолу към Земята – към Майката Природа, която ражда целокупния живот и в това число всичко което става за ядене 🙂

Кой не би се съгласил, че от мига в който се раждаме ние започваме да „бозаем – нали сме бозайници“, като по този начин започваме да оформяме все по-детайлно храносмилателната си система? Кой не би се съгласил, че кърмата на майката е може би най-добрият имуномодулатор и най-добрата храна за кърмачето, през първата година? И кой не би се съгласил, че от това с което ни храни мама през първите седем години, от тази храна ще зависи МИСЪЛТА ни и БЪДЕЩЕТО ни – според сентенцията: „С каквато храна се поддържаш – такава мисъл ще имаш“! И тук възникват въпросите – какво наистина ядем, как го ядем, кога го ядем, къде се храним най-често, колко храна поглъщаме през деня и на какви порциони, откъде пристига храната и кой ни я приготовлява?

В този ред на мисли – храната винаги е била един от четирите най-важни ресурси за оцеляването ни – храна /от земята/, вода и въздух и дрехи /топлина/. Кой внимателен анализатор не би се съгласил, че това са необходимите ни четири елемента с които Бог твори Мирозданието си, включително и нас, а имено – Огъня, Въздуха, Водата и Земята? Те са базата, те са основата, те са четирите крайъгълни начала!

В тази рубрика ще поместваме всяка седмица по една статия, в която ще засягаме много важни въпроси свързани с храненето и здравето, но ако се опрем на идеята за ЧЕТИРИТЕ ЕЛЕМЕНТА, както на ЧЕТИРИТЕ ТЕМПЕРАМЕНТА, няма как и да не се досетим, че ЧЕТИРИТЕ КРЪВНИ ГРУПИ и храненето свързано с тях е една първо стъпка, една добра база за отпочване на обучението ни в тази посока – културата на хранене през Новата Култура в Епохата на Водолея.

И сега… за да е ИНТЕРЕСНО за всички читатели, заявяваме, че почти цялата съвремена култура в областта на храненето, почти всички теории за храненето, всички настоящи кулинарни предавания се базират на абсолютно стари схващания… които когато ги „консумираме“ – наистина се схващаме напълно! 🙂

В следващите наши материали, по възможност, ще ви илюстрираме всичко най-важно, на достъпен език… но за да поставим първите неща първи /в духа на изказването на Стивън Кови/ ние, екипът на „ХАП-ЧЕ“, ви препращаме към един кратък видеоклип, който дава достатъчно първи впечатления относно важните въпроси, които ще дискутираме по-нататък.

Пожелаваме ви приятно гледане 🙂