Притча за „Безсилието, Болестите и Бедността… или Арсеналът на Сорат“!

Замислил се Сорат, как да обучи своите подопечни – „Съветът на трите 666“ и подредил пред тях, като на сергия, насред центъра на Ада, всички инструменти от своя порочен арсенал.

Оформила се колекция за чудо и приказ!

От едната страна, тук били – изкривяващото образа „огледало на гордостта“, както и двуострият „кинжал на завистта“, но също и „отровната чаша на прелюбодеянието и ревността“. А от другата страна били – „чукът на гнева, също и „вълчият капан на чревоугодието и алчността“.  А до тях проблясвала „хищната лапа с безкрайно остри нокти“ от които се процеждала „парализиращата отрова на страха“…

А върху „леглото на леността“, всичко това било поставено върху ШЕСТ красиви възглавнички от червено кадифе, с етикети и цени – баснословни суми.

А в центъра между всички „оръжия“ лежал огомен, пропит с кръв дървен клин с надпис „Обезвереност и Отчаяние”. Той струвал най-скъпо от всичко изложено.

– Защо това дърво струва най-скъпо?” – попитали учудени демоните на Сорат.

– Това е единственият инструмент, на който разчитам, когато всички останали се окажат безсилни. – обяснил техният Главатар и нежно погалил дървения клин. – Само ако знаехте откъде съм го издялкал?   – Този дървен клин е антипод на Вярата и е издялан от „Дървото на Познанието за Добро или Зло“! Всеки човек, който започне да разчита само на ума си и изгуби топлотата на сърцето си, вече е кривнал към Злото, а това означава, че е готов за мен… за моята „надървена философия“ и моят „дървен клин“! Щом веднъж успея да го набия през главата на човека, до неговото сърце, то тогава човекът ляга обезсилен на „леглото на духовната леност“ и постепенно в него се вклиняват и всички останали „оръжия“ от сергията и заразяват кръвта му с пороците на смъртта!

– А какво, ако човекът е духовно ленив, но все още силно активен в обществото? – попитали демоните.

– Тогава още по-зле за него, защото веднъж положен ли е върху „леглото на духовната леност“ и заразен ли е с някой от пороците, а най-добре, ако това е безверието и отчаянието, породени от „надървения ми клин“… то този човек става вирусоносител и сее заразата в околните… и колкото по-активен е, толкова по-добре за нас, защото такъв върши вече нашата работа. А най-интересното е, че успеем ли да заразим дори един член на семейството, то и останалите вече страдат!

Семейството - най-ценната единица

Ето как обучени в „тайните инструменти на изкушенията“ и подтикнати от Сорат,  „Трите 666“ си разпределили ролите и атакували и поразили хората и тяхната социална система с трите „Б-ъга“ –  на БЕЗСИЛИЕТО, БОЛЕСТИТЕ И БЕДНОСТТА… а „Българският народ“ пострадал най-много, защото нему било определена в бъдеще да изиграе ролята на Новия „М.Е.С.И.Я.“!?

А какво е МЕСИЯ?

Знаем, че МЕСИЯта е пратеник на Христовия Дух.

Но какво е закодирано в понятието МЕСИЯ?

Това е Аватар дошъл да изпълни Името си със смисъл – ето как – Метод за Емоционална Свобода И Яснина… и за да е още по-ясно:

М – етод

Е – моционална

С – вобода

И – /свръзка – мост между предходните и последното/

Я – снина

Само „МЕСИЯ“ може да се изправи срещу „Сорат и трите 666“ и да ги удържи далеч от „Невинните духом“, действайки на свой ред, с инструментите на Чистотата и Праведността!

mesiq i 666

Още един превод /тълкуване/ на понятието „МЕСИЯ“ …

Един приятел, литературен колос“, ми подсказа, че понятието МЕСИЯ, може да се разглежда и така – „МЕСИ-Я“, което придобива своя смисъл, чрез сентенцията – „Тате носи, мама МЕСИ“! Що е то?

Отец ни носи /на гърба си/… и ни носи – благините на живота! Докато Мама ни „меси“ – дори и в утробата си… и там ни „меси“… и навънка после ни се меси 🙂

KAK?

Така или иначе, възниква естественият въпрос – КАК ДА СТАНЕМ МЕСИИ? Как и къде да усвоим „МЕТОДОЛОГИЯТА за ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА… и впоследствие да се потопим в ЯСНИНАТА, като развием Интуицията си и Ясновидството“!?

Ние, екипът на „ХАП-ЧЕ“ в отговор на тези търсения, създадохме идеята за „СТАЯ НА ЗДРАВЕТО“ в която всеки почукал на „портите ни“, ще може да ни посети в уречено време и да се потопи  в най-здравословната среда /в градски условия/ и където ще научи за тази МЕТОДОЛОГИЯ, а впоследствие би могъл и да се превърне в „МЕСИЯ“ – в човек, който противодейства на „злото“ и разпространява само ДОБРО…

За финал нека стане ясно за всекиго – Болестите се лекуват с противодействие, а здравето се съхранява само със Съдействието на Творецът и Природата, които са двата полюса на здравословния живот. Следователно, когато кривнем от „Пътя на Доброто и Правдата“ ние винаги попадаме във влиянието на Сорат и неговите подопечни, които забиват хищно в нас своите „оръжия“… пък после тичай при „докторите“ и се лекувай – „на парче“!

Ние сме АЛТЕРНАТИВАТА – СТАЯТА НА ЗДРАВЕТО“!